Atelier Marco Bagnoli by Toti Semerano

An architecture invaded by vegetation.

Project Specs

Design Firm:
Location:

非常感谢 Toti Semerano 予gooood分享以下内容。
Appreciations towards Toti Semerano for providing the following description:

该项目的基本思想创建一个由艺术工作书组成的核心区,随着时间的推移,这个空间会逐渐演变成更复杂的有机体。作为一个当代艺术中心,场地中可以主办各式各样的展览的表演。同时由于建筑坐落在极具景观特色的环境中,可以更好的服务与艺术学院的教学和工作。

The basic idea of the project is to create a core set, which consists of one studio atelier that has the potential to evolve gradually over time into a more complex organism; a center of contemporary arts that can host exhibitions and performances in close relationship with the territory and its specificity, with great attention to art academies and in close contact with the workshops at the place.

▼项目外观,appearance

墙壁定义了空间的边界,其上是一道环绕建筑的空中小径。中间的空间是为艺术展览和作品预留的场地。

A wall-fence-path surrounds and interacts with the essential volumes of the atelier-marking empty spaces … spaces for art.

▼坐落在景观中的艺术中心,the studio atelier sited in the centre of idyllic landscape

▼从山坡上看到的建筑,access to the atelier from the upper slope

▼庭院中的景观,the installation in the central waterscape

工作室从小山上逐级显现,自然的光线将周围周色和建筑容和在一起。建筑四周的墙壁定义了空间的边界,其上是一道环绕这个场地的空中小径,它的存在并不是为了对抗周边的自然环境,而是用材料和通透的空间将环境和建筑整合在一起。场地中的艺术作品被安置在不同高程的空间,为了感受这种维度的变化,建筑师设计了一处围绕场地的坡道。坡道围绕场地逐级螺旋下降,激发并链接了所有的室外空间,穿透建筑主体,穿越开阔的梯田,最后下降并切入山坡,成为一条地下道,为未来场地的扩张预留出更多的空间。这是一个整合了自然植被的建筑,由夯土和秸秆制成的材料包覆了构筑物的外表皮,这种材质为植物生长提供了理想的环境,花朵、叶子和果实会逐渐在墙壁上绽放。随着时间的推移,这种具有生命的建筑永远不会让人感到无趣。

Working to dig-subtraction in the original profiles of the hill, the atelier spaces reveal themselves gradually with the thrill of discovery where natural light draws changing scenarios in constant relationship with the surrounding landscape. The wall-fence-path is configured accordingly, not as antagonistic to the landscape, but wants to integrate with the surrounding environment through a dialogue of materials and transparencies. In order to perceive the artwork displayed by different points and heights, the project is just taking place from a ramp, which with its gently sloping spiral, energizes and connects all outdoor spaces, penetrates the main body, it laps the wide terraces and finally descends into the hillside in order to become an underground path to support the future space expansion expected entirely dug into the hillside. It is a botanic architecture that will follow the reed degradation cycle, which mixed with the local land covers its surface, ideal support for the growth of vegetation that gradually will replace it; leaves flowers and fruits … why not? A skin alive never the same over time.

▼庭院中的舷梯,ramp in the countyard

   

▼入口,entrance

   

▼入口庭院,the entry plaza

   

建筑放弃了它永恒的静态感,而为植物预留了更多的空间。它希望自己能被自然慢慢侵略,再次融入环境。

The architecture willingly renounces to remain immutable in time but always gives more space to the vegetation, on the contrary, adjusts itself to be invaded.

▼建筑与自然的结合,the architecture gives more space to the vegetation

▼室内,interior

项目非常重视材料的可持续性,特别是外墙部分木结构的表皮包层。石材、天然纤维、石灰和粘土到其他外部涂料,都是环境友好型的材料。

The project for its vocation pays great attention to the materials and the use of sustainability criteria, in particular has been designed to use wood for supporting structures and a part of the external cladding. Stone, natural fibers, lime and clay to the other external coatings.

▼材料,material

   

▼底层平面,ground floor plan

▼二层平面,second floor plan

▼北侧立面,north elevation

▼东侧立面,east elevation

▼剖面,section

▼建筑剖面,section

Architects: Toti Semerano
Project Team: Stefano Zanardi, Ludovica Fava, Salvatore Musarò, Stefano Sabato, Iride Filoni, Stefano Antonello, Andrea Piscopo, GunarThom

Construction supervision: Arco. Luciano Scali

Consultants:
Structural project: ing. Antonangelo Schipani
Thermotechnical project: ing. Giovanni Barbieri

Realization:
Wood works: Rubner holzbau
Construction works: Edilsavy snc
Client: Marco Bagnoli

Size data:
Lot area: 10788 sqm
Project area: 2000 sqm
Project volume: 9049 mc

Dimensional data:
Surface area: 10788 sqm
Project area: 2000 sqm
Project volume: 9049 mc

Chronology:
Design: 2007-2011
Allowed to build: July 2011
Realization: 2013/2016

Location:
Municipality of Montelupo Fiorentino (Florence)
Villanova via Vicinale delle Querce

More: Toti Semerano.

Post a Comment