Aquas Perma Solar Firma By CplusC Architectural Workshop

To integrate the living and nature, and binging in a healthy life.

Project Specs

Location:

非常感谢 CplusC Architectural Workshop 予gooood分享以下内容。更多请至:CplusC Architectural Workshop on gooood 
Appreciations towards CplusC Architectural Workshop for providing the following description:

Aquas Perma Solar Firm项目将日常居住中的阳台,利用木板和玻璃灯材料,改造成正立面垂直交通空间。住宅设计秉承可持续发展的设计理念,融入了尖端的建筑设计技术和绿色健康的生活方式,将这栋位于紧凑城市布局的住宅建筑,打造成精美而巧妙的居住空间。

Aquas Perma Solar Firma has reinvented terrace living by locating the vertical circulation in the front façade with a glass and timber batten circular stair doubling as a greenhouse. The house combines cutting edge architectural design with off grid green initiatives. The terrace is a beautiful, small footprint home on a tight urban site that incorporates a wide range of active and passive sustainability measures inside and out.

▼将交通空间从内部转移到建筑正立面,relocating the vertical circulation in the front façade

将垂直交通空间移去建筑前侧是明智的选择,这一举措令内部空间的灵活性大大增加。扭转齿轮,摇起垂直升降门,来访者便可以进入中央庭院。厨房位于升降门正对面,庭院的后方。其面向庭院充分开敞的设计,令该空间享受极好的视野。这种居住与绿化的整合方式,也令居住生活更加怡人。

Pulling vertical circulation to the front of the building has improved the flexibility of the internal spaces. The integration of house and green spaces was a major design move, significantly increasing the interaction between all components of the residence. The central courtyard is accessed through vertically hung doors operated via a rack and pinion crankwheel paired with a custom concrete counterweight, while the kitchen at the back of the house can be fully opened up to flow into the rear garden.

▼交通空间由露台改造而成, reinvented terrace living to vertical circulation

▼通往花园的垂直升降门,the central courtyard is accessed through vertically hung doors operated via a rack and pinion crankwheel paired

▼厨房与庭院对视,the view connection of kitchen and courtyard

建筑设计围绕中心规划展开,以回应其和可持续发展理念。中心庭院让室内围绕在绿色植物所带来的清新空气中。该庭院的设立有利于室内外的空气流通,并时刻保证居住环境饱受充足的自然光照。花园中可移动的定制长椅,让来访者在庭院中自由栖息,感受居住生活的惬意和美好。中央庭院分布着休息座椅,以及一个整合鱼塘及小型生菜种植的共生系统,该系统可以防止花园的植被因干燥而死去。一些混合植物种植系统,令该庭院成为一个小型的种植园。为了让种植园满足尽可能多的事物供给,居住者将生活中的有机废料用于饲养家禽(位于居住的储藏空间)和蚯蚓农场,形成完整的循环系统。

A central concern throughout the design process was ensuring the design would contribute to the longevity of the building. To this end, the central courtyard ensures all internal spaces are offered superior daylighting and access to green spaces despite the tight site, while internal planting beds are integrated into the home to improve internal air quality and the custom movable island bench provides clients with flexible ways to use the rear space. The rear garden includes outdoor seating which accommodates an aquaponics system for fish harvesting and fertilising the vertical lettuce garden; a wicking bed for drought resistance; and a compost system, while planter boxes are used for a productive vegetable garden. In addition to yielding the majority of the household’s food, organic waste produced by the household is used to feed the chickens (housed in a coop integrated with the onsite storage) and worm farm, effectively closing the loop.

▼中央庭院亦是生态种植园,the central courtyard is also act as the rear garden

为了实现可持续发展理念,该住宅力图最小化使用辅助设施,实现自身的循环利用。这一系列处理方式包括,用于洗手间,洗衣和植物灌溉的地下雨水储蓄系统;可利用太阳能供暖的玻璃输水管;以及可以提供日常用电,及充电汽车的,1.5千瓦的光伏发电系统。该项目已经远远超过居住者对于可持续发展型建筑的期待。种植园及家禽饲养所提供的日常有机食物,不仅满足了居住着的个人需求,还可以让他们享受到与邻里和友人分享自产美食的乐趣。而独特的建筑立面及全新的建筑规划,让居住者增进了与邻里之间的交流,获得了意想不到的居住体验。

In addition to organic sustainability initiatives, the home incorporates a range of strategies to minimise reliance on external infrastructure, including installation of an on-site underground rain water storage which supplies the toilets, laundry and irrigation; an evacuated glass tube solar hot water system to supply hot water for the house; and a 1.5Kw photovoltaic power generation system to run the home and to charge the home owners electric car. Combined, these elements have meant that the house surpassed the clients desire for a sustainable home and is virtually off grid for most of the year. With the chickens and vegetable garden in full swing, excess produce is shared amongst neighbours, friends, and family. Combined with the intriguing façade and front gate planter, the clients have befriended neighbours that they previously had limited interaction with, an unexpected benefit.

▼庭院里的生态种植系统/空间细节,the organic planting system/interior detail

   

▼种植园的农产品,the products

   

Details
Completion date:2016
Building levels:2
Project team: CplusC Architectural Workshop

More: CplusC Architectural Workshop ,更多请至:CplusC Architectural Workshop on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment