Apartment Águas Claras by Studio2 Arquitetura

Details show quality.

Project Specs

Location:

感谢 Studio2 Arquitetura(联系邮箱:studio2arquiteturaeinteriores@gmail.com)予gooood的分享。更多关于他们:Studio2 Arquitetura on gooood
Appreciation towards Studio2 Arquitetura (Contact: studio2arquiteturaeinteriores@gmail.com) for providing the following description:

该项目位于巴西利亚的Águas Claras,共283平米,在翻新过程中,建筑师整合了公共空间、加强了空间流动性并更新了旧有元素。在过去三年里,该事务所对业主夫妇名下的13家店铺进行了翻新,并设计了他们之前的住宅,长期合作产生的信任促成了该项目的完成。

Integrating common spaces, enhancing circulation and refreshing old elements were the three main premises followed in the renovation of this 283 sqm in Águas Claras, located in the greater Brasilia, DF. The existing trustdue to the longstanding relationship between the owners and the architects Alex Claver and Wilker Medeiros, from Studio2 Arquitetura e Interiores, made this project possible. In the last 3 years the architects has renovated 13 shops owned by the couple as well as projected the previous family home.

▼项目概览,overview © Joana França

混凝土柱和横梁在客厅创造出一个凹进的空间,摆放橄榄树和艺术家Alva Pinheiro的耶路撒冷摄影作品。这里另一个亮点是紧挨混凝土柱的粗糙石英长凳,陈列着一些小物件。

Concrete pillars and beams create a niche for an olive tree and Jerusalem photos by artist Alva Pinheiro. Another highlight is the Mont Blanc quartz rough bench near the pillar where small objects are displayed.

▼客厅,living room © Joana França

▼混凝土柱和横梁界定的凹进空间,摆放摄影作品和橄榄树,a niche defined by concrete pillars and beams,displaying photos and an olive tree © Joana França

▼紧挨混凝土柱的粗糙石英长凳,陈列小物件,the quartz rough bench near the pillar,displaying small objects © Joana França

原来的小阳台并入宽敞的开放式客厅,透过客厅的大窗户可以看到Águas Claras公园的绿地。丰富的自然光通过1m×1m的灰色纹理瓷砖地面的反射而倍增,它们也应用于其他公区,与Ricardo Fasanello的签名躺椅形成鲜明对比。白色铝制秋千由Ruy Ohtake设计,来自业主之前的家,能使他们回想起巴西东北部地区。餐厅的侧墙使用石灰华大理石砖,增强了质感,在嵌入天花的灯具照射下,显得更加突出。

An original small balcony was incorporated into the large open-plan living room. From the large window in the living room one can see the green area of the Águas Claras Park. The abundant natural light is multiplied by the use of porcelain tiles (Calacata, 1x1m, from Decortiles), that are also used in all common areas of the apartment and offers a striking contrast with the Fardowingchair, signed by Ricardo Fasanello. The swing chair Pêndulo, by Ruy Ohtake, came from the old family residence and recalls their origin in the Northeast region of Brazil.In the dining room travertine marble tiles add texture to the sidewall which is highlighted by the built-in lights in the ceiling.

▼透过窗户欣赏美景,enjoy the beautiful scenery through the window © Joana França

▼自然光经瓷砖反射使屋内更加明亮,natural light reflected by tiles making the house brighter © Joana França

▼签名版皮制躺椅(右),白色铝制秋千(左),signature leather chair(right),the swing chair Pêndulo(left) © Joana França

▼餐厅的侧墙使用有质感的石灰华大理石砖,side wall of the dining area is made of travertine marble tiles with texture © Joana França

业主是连锁面包店的老板,他们希望将开放式厨房作为整个公寓的核心,并且有特别的空间来展示他们收藏的立式搅拌机。厨房原来是附属空间,现在融入主要生活区,并用覆盖墙面的滑动门相隔。中央岛台由石英制成,周围环绕灰色和木色的定制橱柜。

Owners of chain of bakeries, the clients wanted the kitchen to be the centerpiece of the apartment, with an open plan floor and a special place to showcase their collection of stand mixers. The space formerly dedicated to the service area was incorporated to the main living area and encircled by sliding doors encased in the walls. A central island of Mont Blanc quartz is now surrounded by grey and wood coloured custom cabinets by Bontempo.

▼从客厅看向厨房,由滑动门相隔,view from living room to kitchen,separated by sliding doors © Joana França

▼厨房,周围环绕灰色和木色的定制橱柜,kitchen,surrounded by grey and wood colour custom cabinets  © Joana França

▼由石英制成的中央岛台和搅拌机展示柜,the central island is made of quartz and stand mixers showcase © Joana França

隔壁是专门设计的电视屋,使用MDF中密度纤维板创造良好的隔音效果,小阳台被用作就餐区,与该区域融为一体。

The next space, dedicated to the TV room, uses MDF panels to create a soundproof effect.The small balcony became an eating area when integrated into the apartment.

▼电视屋,the TV room © Joana França

在主卧这样的私密区域,地面铺设乙烯基地板,增强温馨感,大理石背景墙界定的了床的区域。建筑师设计了特殊的照明方式,营造出不同的氛围。依据业主的意愿,浴室采用双浴间,而非浴缸,以及双人洗手池。从项目开始到交房,共历时8个月。

Vinyl flooring was used to add warmth in the private areas. In the master suite a mural with a marble design frames the bed. To create different moods in the space the architects designed a special lighting project. The bathroom has a double shower instead of a bathtub, as well as double sink vanities, all part of the wish list of the owner. The whole renovation took 8 months from project to delivery of the keys.

▼卧室,采用乙烯基地板和大理石背景墙,bedroom,using vinyl flooring and marble background wall © Joana França

Area: 283 sqm
Year: 2019
Architecture: Studio 2 Arquitetura (@studio2arq.inter) Alex Claver (@alexclaver) and Wilker Medeiros (@wilkermedeiross2)
Landscaping: Marina Pimentel (@marina_pimentel)
Custom made cabinetry: Bontempo (@bontempo_brasilia)
Quartz: Estilo Pedras (@estilopedras)
Photos: Joana França (@joanafranca)
Text: Lara Muniz (@morar61)

More:  Studio2 Arquitetura(联系邮箱: studio2arquiteturaeinteriores@gmail.com)    更多关于他们:Studio2 Arquitetura on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment