Sort Recycling Center by png

Naturally low-key place.

Project Specs

Design:
Location:
Materials:

非常感谢png将项目介绍和项目图片授权gooood发行。更多请至:png on gooood 
Appreciation towards png for providing the following description:

这是位于法国自然博物馆旁边的一个垃圾回收站,项目的旨在保证系统有效的运转,快速的到达处理中心。

人们浏览的植物园会产生各种垃圾,绿色废物还有多种工业废水。最好的方法就是建立一个设施处理他们。这个场地上特别的树木被保留,不好的树木则被清除并补种上新的树种,这里被纳入植物园的物种储蓄库范围。

外墙的围栏围圈起这个看上去普通自然低调的场所。内部的主材使用混凝土这一材料。这个回收中心尽可能减少对环境的影响,满足最大的安全性。同时整个场地实现了雨水的回收和再利用。

foreword

Finding its origins in political will of sustainibility, the French National Museum of Natural History firstly established a study of its own trash in order to improve environmental efficiency. The result was the creation of a mutualized and efficient recycling sort center to be the heart of the new system.

localization

According to the numerous activities the Jardin des Plantes inhabits, there are different kinds of trash: paper, green waste, various industrial waste. The aim is to rationalize the actual waste collection sites you can find everywhere on the site, creating a single equipment is the answer. The use of the space is dratic. One particular tree is carefully preserved as a legacy. A dozen others, considered as sick trees, are cut down. Far from impacting the general figure of the gardens, this cut down is balanced with planting 30 new trees. They have been thoroughly chosen par the Jardin des Plantes for their assets and to supplement their huge collection of varieties.

realization

The enclosure is mainly planted, sowed with chosen plants that match with the nearby animals. An ornamental wrought-iron work just slips into it to ensure privacy. This gathering of resources has provoked the birth of a glade, a sensible clearing of the garden near the Menagerie. The ground is modelled to match its working: bound, contain, lift, hide.

An earth movement.

Concrete surfaces claim their mineral nature thanks to a fine work on its components: sanding, marking, addition, pigmentation. An architectured clearing, A telluric work.

sustainibility

This sort recycling center brings major improvements: reduction of its environmental impacts and operation constraints, enhancement of uses and public safety. Rainwater collection is also set up so that water is filtered and reused on site.

与花园及其历史风貌协调,a respectful integration within the garden and its history

▼从园的方向看去 left:site seen from the zoo (ménagerie) ,场地环境 right: site surrounding

Enclosure
fence closer to vegetation and existing buildings.

▼小屋 left: hut,空地一瞥 right:a glance at the glade

grounds | walls | forming
a building modelled to match its working: bound, contain, lift, hide

▼储存点 left: silo ,货车停车位 right: wagons parking space

▼储存点 left:silo ,后面 right:bank

surface | telluric
a work on mineral components

▼混凝土经过处理后的样子left. sanding,right. before | after

▼材料 left. materials

water
rainwater collected and valued to make the site autonomous

▼雨水收集 left. rainwater collection ,外部水点 right. external water point

an architectured glade
a telluric building

▼概览 general view

2008 | 2012
Muséum National d’Histoire Naturelle
cast concrete | metal

design team
Can, construction economist | Alain Neuville
Axpacaal, plumbing design | Vincent Ruysschaert
Masson, electrical design | Didier Masson
consultants
concrete specialist | François Hernandez
Unibéton, concrete | Sylvain Virlogeux
Erco, lighting | Sylvie Guerrier
Bardytech, locksmith | Christophe Barbier
building contractors
ground | Eurovia
concrete | Prologis
locksmith | Somen
plumbing | Aurion
electricity | Forclum
trees | Agrigex

key numbers
1 128 000 €budget
1 230 000 €global budget
3 years study
9 months building time
28 m³ of water collected in a tank
30 planted tress for 10 cut down
1450 m² ground area
85 m³ chocolate concrete
26 m³ ground concrete
122 ml fence

MORE: png,更多请至:png on gooood 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment