360 Villa By 123DV

live with dogs

Project Specs

Design Firm:
Location:

非常感谢 123DV予gooood分享以下内容。Appreciations towards 123DV for providing the following description:

 

与爱犬共同生活 A life with dogs

甲方是一对夫妻,他们饲养了一只漂亮的阿拉斯加雪橇犬。据此,设计团队提出了“为生活量身定做”的口号,希望能够为这个家庭打造出一个充满活力的生活空间,与此同时,设计团队还希望能为这个家庭量身订制个性化的生活体验。狗狗总是伴主人左右,他们之间充满无限的互动,为此,设计团队在建筑设计中充分考虑了北极犬在室内与室外的活动空间以及狗狗和家庭成员之间的互动方式。设计团队还考虑到需要为狗狗在户外建造一个有遮蔽的空间。

The family consists of a couple and their beautiful Alaskan malamute dogs. This time, our slogan ‘Living in a tailored suit’ got a special dynamic: the tailoring of our design to the requirements of an ultimate personal experience of living also concerned the arctic dogs that are important in their lives. It is important for the couple to stay in contact with their dogs, both in and outside of the house. The dogs ask a lot of attention and therefore they need a lot of contact with their owners. Also the dogs need a shelter outside.

▼相对隐秘的入口,relatively hidden entrance

001-360 Villa By 123DV

▼360度的开阔视野,wide view of 360

004-360 Villa By 123DV

 

圆形平面的初衷  Why a modern circular villa ?

围绕弧形的墙面连续开窗,从而创造了360度的观赏视野。由此,主人可以在任意时刻,任意视角看到狗狗在室内室外的活动,这就是设计团队将别墅平面设计成圆形的初衷。

A continuous window that is shaped in a circle all around the house provides a 360 degree connection between the inside and outside of the house. Therefore, continuous visual contact with the dogs is made possible – that is why this time we thought of designing a circular villa.

003-360 Villa By 123DV

建筑的立面后退,创造出了围绕建筑的半封闭空间,为主人的爱犬打造了一个雨天避雨,晴天躲避阳光的室外空间。在建筑靠近厨房和卧室的一侧,花园通过一个缓缓升起的坡道得以抬高,这是为了让主人在烹饪和睡前和他们的爱犬能够在同视线高度下进行交流。这个平缓的小坡还能阻隔外部街道望向建筑的视线,增加建筑这一侧的私密性。露台上镜面墙的使用同样是为了方便主人与狗之间的视线交流。

The canopy goes all the way around the house and offers the dogs a sheltered place in case of rainy days, no matter the wind direction. On sunny days it provides the necessary amount of shade. On one side of the villa, near the bedroom and kitchen, the garden floor goes half way up to the facade. This way the residents can look their dogs in the eye, being at the same eye level, for instance while cooking or when wishing them good night. The hill also provides privacy at the side of the street. The mirrored walls at both sides of the terrace also provide a possibility of visual contact between the residents inside and the dogs outside.

▼挑起的房檐为爱犬提供避雨空间,a sheltered place for dogs

007-360 Villa By 123DV

▼方便与爱犬近距离交流,easy to communicate with dogs

008-360 Villa By 123DV

009-360 Villa By 123DV

设计团队希望通过创造居住者与他们的宠物和花园之间的联系,使这个仅有85平方米的空间给人一种宽敞明亮的感觉。建筑模仿了酒店的布局方式,创造了一个开敞的平面布局,使得卧室、卫生间和起居室相互连接。当然,居住者也可以将推拉门关闭,使它成为一个独立的空间,从而保证空间的私密性。

Within the small area of 85 m2, we have tried to capture a spacious feeling in the design, in combination with ensuring maximum contact between residents, their pets and the garden. The house has an open floor plan. As is often the case in hotels, the bedroom, bathroom and living room are connected. If they want, the clients can disconnect the bedroom from the living room by closing a sliding hatch.

▼完全相连的客厅和厨房,open kitchen and living room

010-360 Villa By 123DV

▼卧室可以被分割为独立空间,bedroom could keep private

011-360 Villa By 123DV

012-360 Villa By 123DV

▼浴室,the bath room

013-360 Villa By 123DV

 

“在我们看来,设计师因地制宜,充分利用了场地位于森林边上这一优势,为我们量身订制了生活。另外,最重要的一点是,空间的开敞性和自由性使得建筑的室内与室外融为一体,将面积不大的空间放大。我们认为123DV实现了他们的诺言,虽然建筑给人一种开敞的感觉,但是居住于其中的我们丝毫不用担心隐私受到干扰。”

‘For us the slogan of 123DV ‘Living in a tailored suit’ also became a tailored suit for our spacious plot in the forest. Liong directly sensed what was for us the most important issue: openness and creating a feeling of freedom so that the inside and outside of the house are blended into one. 123DV has completely succeeded in achieving the aimed result, without us losing any sense of privacy.”The whole process together with Liong and his team, from the first meeting until the final design, was an amazing experience! We are really looking forward to building our 360 Villa.’

 

春日里的一天,设计师拜访了居住在360度视野住宅中的一家,并一直停留到傍晚。设计师与居住者回忆了房子从概念生成到设计的过程,他们庆幸于最终设计出了满意的房子,实现了他们的承诺。与此同时,设计师还与主人一起享受了一份美味的寿司晚餐。晚餐后,他们一起去花园里散步,主人的一句话触动了设计师,他们说:“你们是否意识到,你们的设计改善了我们的生活!”,这句发自内心的赞美让设计师觉得一切的付出都得到了回报!

On a beautiful day in spring, I visited this family in their completed 360 Villa and stayed with them untill late in the evening. We brought up memories of how the design of their home started and developed into what it is now. We talked about the process of getting the design approved by the municipality and getting it built, just like we promised them. Meanwhile, they served a delicious sushi dinner. After dinner we walked through the garden and at a certain moment they said: ‘Do you realise you changed our lives for the better?’ These words were overwhelming to me and I felt that moments like these make all the hard work and effort to get things done worthwhile.

▼夜色灯光下的观景别墅,villa in the night

005-360 Villa By 123DV

006-360 Villa By 123DV

▼平面图,the plan

015-360 Villa By 123DV

▼剖面,section

017-360 Villa By 123DV

▼立面图,elevation

016-360 Villa By 123DV

▼场地图,site map

018-360 Villa By 123DV

Description:tiny house – 85 m² villa with 360 degree view
Surroundings:forest
Surface villa:85 m²
Surface plot:4000 m²
Photography:Hannah Anthonysz 

More: 123DV

Post a Comment