Los Jerónimos HOUSE by JESUS APARICIO ARCHITECTURAL OFFICE

ingenious use of skylights and high-rise building renovation

Project Specs

Location:

非常感谢来自JESUS APARICIO ARCHITECTURAL OFFICE对gooood的分享。更多关于他们JESUS APARICIO ARCHITECTURAL OFFICE on gooood.Appreciation towardsJESUS APARICIO ARCHITECTURAL OFFICE for providing the following description:

该项目是对一栋老旧公寓进行翻新,翻新的部分之前作为仆人房和服务间使用。其中一间位于房屋的后部,这里主要通过借助内部的庭院来进行通风和照明。而唯一一间有家具的房间则位于建筑正面,与马德里十八世纪的艺术画廊临街相对。

The renovation considers to divide the apartment into two areas: the servant and the served spaces. The first one is developed in the rear area of the house, taking advantage of the lighting and ventilation through the interior patios of the building. The only room structured with furniture is located along the main façade and facing to the most important art gallery since the XVIII century in Madrid.

▼住宅阳台眺望对面画廊,the balcony overlooking the gallery

▼十八世纪的艺术画廊与室内产生互动,the famous art galleries of the 18th century interacted with the interior

设计师希望通过这次翻新项目充分利用室内已存在的元素,其中包括房屋主空间,高大的内置梁、柱以及钢筋混凝土结构,并选用白橡木地板作为整个建筑的铺装。改造后的房间与旁边的博物馆更为相衬,同时保持原有的天花板高度,营造出独特的结构感。

The intervention wants to put in value the many positive pre-existent elements that the apartment had: a main total space, an important clear height and the reinforced concrete structure of beams and columns. The remodelling has strengthen the museum presence in the apartment’s interiors and maintained the maximum ceiling height, showing the structure where it had a special meaning. As a background of this scene, all the house has been covered with a white oak hardwood flooring.

▼室内起居室一览,living room

▼保留了高大的内置梁、柱以及钢筋混凝土结构,retained tall built-in beams, columns and reinforced concrete structures

▼保持原有的天花板高度,营造出独特的结构感,maintained the maximum ceiling height, showing the structure where it had a special meaning

▼白橡木地板作为整个建筑的铺装,white oak flooring as a paving of the entire building

▼混凝土结构细节,the detail of the concrete structure

该公寓主要由两个相对的空间构成:一个是位于博物馆的前面的观景的起居室;另一个则为厨房空间,房屋内部的天窗和高处的窗洞为这里提供了良好的采光。

▼建筑轴侧,the axon

In short, this renovation is an apartment which is tighten by two opposite main rooms: a living room with a view, in front of the museum, and a bright kitchen which take profit of an existent skylight and pre-existent high hollows.

▼明亮的厨房空间,looking across the river from the building

▼房屋内部的天窗和高处的窗洞为此空间提供了良好的采光。,looking across the river from the building


▼厨房家具细节,the detail of the furniture in the kitchen

▼卫生间,the bathroom

▼平面图,the plan

Location: Los Jerónimos, Madrid, Spain
Architect: Jesús Aparicio Guisado
Collaborators:Eduardo Blanes Pérez Carlos Izquierdo García Juan Carlos Bragado Peña (student)
Photographs: Montse Zamorano
Year: 2017

More:JESUS APARICIO ARCHITECTURAL OFFICE。更多关于他们JESUS APARICIO ARCHITECTURAL OFFICE on gooood.

Post a Comment