Escarpment House by Atelier Andy Carson

Framing the scenery.

Project Specs

Design Firm :
Location :
Materials :
Category :

非常感谢 Atelier Andy Carson 予gooood分享以下内容。更多关于:Atelier Andy Carson on gooood. Appreciations towards Atelier Andy Carson for providing the following description:

项目坐落于60公顷的开放田野上,附近是游牧的奶牛和波状的丘陵,远方是湖海与沙滩。在业主的要求下,该建筑拥有农牧小屋般的外貌,是一幢温馨舒适的双人度假屋。该设计以一种极其细致和精确的方式探究并展现了当地的钢制门架类型建筑。南北走向的建筑搭配简洁的平面规划,让建筑内部空间饱览南面海景和北面田园风光。建筑入口与其对侧的玻璃开口将另外两侧的景色围框入内部空间里。

The project lies on 60ha of open field running dairy cows, with green rolling hills to a coastal lagoon, beach and ocean beyond. The response to the project, chiefly came from the clients brief to provide a modest two bed guest house that had a simple farm shed like appearance. The design explores the vernacular steel portal frame building typology in a highly refined and detailed way. The simple rectilinear floor-plan aligned with the long edges facing North/South, set up a strong primary axis as these also make best use of the ocean views to the south side and pastoral views to the north. At the point of entry, a framed view through the building to the ocean on the south side is formed.

▼栖居在自然风光中的住宅,house in the open field

该项目利用南北侧平台构建夏季和冬季户外使用空间,令使用者可以根据个人喜好和需求,自由组织和调节内部光照与通风。项目中体现了众多以当地文化环境中金属牛棚为原型的设计细节,搭配风中滚动的绿色牧场,民俗风情和文化底蕴在该项目中获得了回敬和升华。

The project utilises north and south decks as ‘winter’ and ‘summer’ outdoor space to enable the occupants to use the building mass as sun or wind protection moving to each side as favoured. The local cultural significance of metal shed dairy structures (many of which in view of the project) and iconic green rolling pastures in a seaside setting, is honoured and further explored.

▼南北走向的建筑外貌,the North/South facing building

▼金属牛棚状外观,the metal shed dairy structures

场地的定位为室内空间提供了独特的观景视野,斜阳越过悬崖洒在牧草地上,居住者沉浸在独特的空间体验之中。住宅整个西立面均可通过活动面板调节采光和观景视野。该可调节系统为室内生活空间营造戏剧化的光环境,而通过隐藏在地板下的液压缸,居住者便可以将整个立面关闭。项目中所采用的可持续性设计手段包括被动式太阳能,高厚度绝缘墙壁,双层玻璃,雨水收集,紫外线过滤及处理,现场污水处理和太阳能供给。

The site positioning offered a significant view towards the nearby dairy with the setting sun over the escarpment offering a unique user experience. The whole western facade is operable with a system of large operable panels employed to regulate light and views. The system provides dramatic light effects in to the living areas or can be fully closed at the touch of a button via Hydraulic cylinders hidden under the sub floor. Sustainability measures incorporated into the design are; passive solar, extra thick highly insulated walls, double glazing, rain water harvesting (off grid), with UV filtration and treatment, on-site sewage treatment and supplementary solar power.

▼可调节西立面,the operable west facade

▼餐厅及客厅,living and dining space

▼两面观景的入口空间,the entry  framed view through the building

▼建筑与室外的对视,view connection of the interior and exterior space

▼交通空间,circulation space

▼卧室,bedroom

▼洗手间,bathroom

▼平面图,plan

▼立面图,elevation

▼剖面图,section

Project Type: Single residential
Size: 125sqm
Project Team: Andy Carson, Tom Potter, Alvin Tsang
Head Contractor: Bellevarde Constructions
Structural Engineer: Ken Murtagh
Hydraulic Engineering: Cram Fluid Power
Surveyor: Allen, Price & Scarratts
Photography: Michael Nicholson

More: Atelier Andy Carson  更多关于:Atelier Andy Carson on gooood



Post a Comment

2 Comments

  1. Profile photo of 小桃子

    澳大利亚人均占地面积那么高真tm幸福啊

您的浏览器已经过时! 不能正确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或更换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以获得最佳浏览体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.现在更新浏览器 Update your browser now

×